facebook

Соцвиплати скоротять, а суми переглянуть: нардеп розповів про зміни для українців

Народний депутат припустив, що зберігати той самий рівень життя в умовах війни – неможливо



В умовах війни та дефіциті коштів особливо гостро стоїть питання соціальних виплат для громадян України. В інтерв’ю Укрінформ народний депутат та голова комітету ВР у питаннях розвитку економіки Дмитро Наталуха розповів, яких змін варто очікувати у соціальній сфері.

За його словами, в сучасних реаліях, де спостерігається дефіцит коштів, система виплати соцдопомоги повинна бути змінена. А власне обсяги повинні зменшитись.

Думка народного обранця така: якщо держава надає соціальні послуги, то деякі повинні бути скорочені. В Україні повинна бути створена система, яка буде досить збалансована, щоб можна було адаптувати її під сучасні реалії, а не ситуацію в 80-90х роках.

“І, мені здається, в умовах і дефіциту бюджету, і зниження допомоги ми, напевно, будемо переглядати це” – повідомив нардеп.

Також він висловив думку, що зменшення саме соціальних гарантій може викликати у суспільства незадоволення, хоча, за його думкою, це є “радянським спадком” та суперечить нашій Конституції.

“Це радянський спадок. Він закарбувався у Конституції, на жаль, де чорним по білому написано, що Україна – це соціальна держава, і купа соціальних гарантій. Перше, що нам розкажуть з вами, – що ми діємо неконституційно, забираючи соціальні права громадян”, – розповів Наталуха.

Чи будуть ці зміни втілені в життя, поки що невідомо. Але за словами міністерки соціальної політики Жолнович, соціальні виплати та пенсії, навіть в умовах недостатньої допомоги західних партнерів будуть виплачуватись.

Читайте також:  В Україні хочуть ввести новий податок: подорожчають смартфони, телевізори і папір

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.