facebook

Стосується всіх, хто має пай чи землю: українцям уже обмежили права, що не можна

Українські громадяни мають можливість дарувати земельні ділянки, що перебувають у їх власності, іншим особам, проте ця процедура підлягає певним обмеженням. Власник може передати ділянку в дарунок лише певним особам, пише today.ua.



Згідно з повідомленням від Земельного фонду України, в Україні земля може бути перепродана або подарована іншим особам відповідно до закону. Форми передачі землі можуть включати продаж, дарування, укладення договорів довічного утримання чи спадкування, обмін, внесення до капіталу, а також стягнення на землю.

Щодо договорів дарування, дарувальник може передати земельну ділянку безоплатно обдарованій особі або взяти на себе зобов’язання це зробити у майбутньому. Проте, якщо існує умова, що обдарований повинен виконати певну дію на користь дарувальника, це вже не вважатиметься даруванням.

Зокрема, отримати земельну ділянку в подарунок, згідно з законом, можуть тільки найближчі родичі, які включають іншого члена сім’ї, дітей, батьків, рідних братів і сестер, двоюрідних родичів, дідів, бабусь, онуків, правнуків, дядьків, тіток, племінників, племінниць, пасинків, падчерок, вітчимів та мачух.

Проте, випадки передачі земельних ділянок, які не відносяться до сільськогосподарських угідь (за винятком ділянок під польовими дорогами, призначених для доступу до земельних ділянок), а також земель для садівництва, не підпадають під це обмеження.

Читайте також:  Українців, які перебувають у Польщі, планують безкоштовно вакцинувати від коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.