facebook

Водії на паніці: у МВС дали команду перетрусити всі права, що буде

В Україні активно зайнялися виявленням підробок посвідчень водіїв, про що розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик у прямому ефірі телеканалу «Суспільне. Опір».



Так, за даними Національної поліції, до кінця минулого року було виявлено 50 осіб, які можуть бути причетними до виготовлення підроблених документів.

«Ми почали активно моніторити фейсбук, телеграми та інші соцмережі. Посилання на ці оголошення надсилаємо до Кіберполіції, яка відпрацьовує отримані дані. ГСЦ надіслав понад 250 посилань із фішинговими сайтами. У них зловмисники пропонували підроблені посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію авто», – розповів Микола Рудик.

При цьому шахраї вже почали використовувати фото співробітників і посадових осіб Сервісних центрів МВС, щоб видати себе за них.

В Україні низка автомобілів підлягатиме транспортному податку в 2024 році, пише “Стіна”.

Вищезгаданий податок, призначений як оподаткування майна, включає автомобілі відповідно до встановлених критеріїв. Загалом у списку знаходяться 184 моделі автомобілів таких виробників як Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rivian та Tesla.

Транспортний податок не залежить від ціни автомобіля, а має фіксовану ставку 25 тисяч гривень на рік за кожен оподатковуваний автомобіль. Цей податок сплачується до місцевих бюджетів. Фізичні та юридичні особи є платниками цього податку та мають різні порядки його сплати.

Також є транспортний податок, який залежить від вартості автомобіля та віку. Автомобілі, вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат, підлягає оподаткуванню. Крім того, враховується вік автомобіля: під оподаткування підпадають лише автомобілі, не старші за п’ять років залежно від їхньої марки.

Читайте також:  ДТП на Прикарпатті: Перекинувся автобус, - люди вибиралися через вікна (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.