facebook

Долар і євро взбісилися – що тепер буде: банки і обмінки ошарашили курсом валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 38,1264 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,1212 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.



Долар та євро різко виросли в ціні. Психологічна межа в 38 та 41 гривень по офіційному курсу вже позаду. Після відносного затишшя на минулому тижні такого розвитку подій ніхто не очікував.

Варто зазначити, що свого мабуть кінцевого вже апогею досягло напруження у суспільстві навколо додаткової мобілізації. Відповідний законопроєкт ухвалено у першому читанні. До другого читання депутати обіцяють доопрацювати найпроблемніші та спірні його статті.

Спекуляції окремих політиків довкола можливості арешту банківських рахунків та інших обмежень прав розпорядження майном для ухилянтів точно не йдуть на користь ані Україні, ані її людям, ані банківській системі. Тому сподіватимемося, що найрадикальніші «нововведення» будуть на момент другого читання пом’якшені. Принаймні, так стверджують і самі депутати, і посадовці Національного банку України. Але, щоб там не говорили представники влади, доки не з’явиться остаточна версія закону із загальноприйнятими, логічними та чесними для всіх груп суспільства правилами мобілізації, невизначеність із правилами її проведення побічно «тиснутиме» і на валютний ринок. Перший результат ми вже побачили.

Читайте також:  Як обміняти гривні в Польщі: який курс, чи є комісія

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.