facebook

Після потужного спалаху на Сонці Землю накрила магнітна буря: скільки триватиме

Днями вчені сповістили про потужний спалах на Сонці. Його силу оцінили, як Х3.3-class flare – це вважається одним із найсильніших показників. Спалах уже призвів до проблем з радіозв’язком у південній півкулі Землі. Потік частинок від Сонця встиг досягти нашої планети – найближчими днями Землю накриє магнітна буря.



За даними дослідницького порталу Meteoagent, який відстежує час та силу магнітних бур, K-індекс геомагнітної активності сьогодні досягне високого показника у 5 балів. А 13 лютого він зросте до 6 балів із 9 можливих. Вляжеться магнітна буря у четвер, 15 лютого, тоді K-індекс повернеться до безпечних значень.

У цей період люди, особливо схильні до метеозалежності, можуть страждати від підвищеної втоми, головних болів, порушень сну. Також можуть траплятись загострення різних хронічних хвороб, зокрема серцево-судинних. Тому людям, які від них страждають, рекомендують пильно стежити за своїм станом і тримати напоготові всі необхідні ліки.

Важливо також у цей період намагатись уникати стресів і дотримуватися правильного режиму дня. Варто обмежити споживання важкої та шкідливої їжі, проводити час на свіжому повітрі, більше рухатися, пити достатньо води та висипатись.

Читайте також:  В "ЛНР" ШКОЛЯРАМ ВИДАЛИ АТЕСТАТИ З ПОМИЛКАМИ (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.