facebook

В Україні вдарять морози до -15: синоптик назвала дату

З 15 по 20 лютого на погоду впливатиме поле підвищеного тиску. В Україну зайде холодне арктичне повітря.



Погода в Україні найближчими днями зміниться – арктичне повітря з півночі та північного сходу принесе серйозне похолодання. На частині території очікуються нічні морози 10-15 градусів уже з 15 лютого. Такий прогноз погоди озвучила начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Як розповіла синоптик РБК-Україна, з 15 до 20 лютого на погоду впливатиме поле підвищеного тиску, оскільки по висоті заходитиме холодне арктичне повітря.

“Морози повернуться, і на більшій частині України вночі очікується від 1 до 7 градусів морозу, а на північному сході та сході може бути до 10-15 градусів морозу”, – сказала Голеня.

За її словами, вдень очікуються морози на північному сході та сході – температура повітря становитиме -1…-6 градусів. На решті території України буде близько нуля.

У Києві очікуються невеликі морози вночі. Удень стовпчики термометрів покажуть близько нуля градусів.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, температура повітря найближчими днями буде плюсовою вдень, вночі очікується близько нуля градусів.

Погода в Україні – прогнози
Погода в Україні навесні 2024 року буде досить теплою – у деяких регіонах температура повітря очікується на один-два градуси вищою за кліматичну норму. Водночас заморозки й опади у вигляді снігу також не виключені. Такий прогноз погоди на весну озвучила метеорологиня Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

За її словами, лютий в Україні почався з аномально теплої погоди, але морози ще повернуться. Похолодання очікується вже в другій половині місяця.

Харківський бабак-віщун Тимко ІІІ прогнозує, що погода в Україні навесні буде теплою, а довгоочікуване потепління прийде рано.

Читайте також:  "Розпочався період масових обстрілів": названо 8 міст України, де РФ готує атаку - прогноз

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.