facebook

ІІІ групи інвалідності більше немає? Адвокат звернулася до чоловіків із важливою заявою

Останнім часом надходить значна кількість скарг від осіб, які мають продовжити 3-ю групу інвалідності. Зауважується, що багато з них не допускають на медичну комісію, а просто повідомляють, що 3-ю групу інвалідності більше не призначають.



Про це повідомляє адвокат Левченко Марія у своєму Тік Ток каналі.

Навіть з урахуванням змін у законодавстві на січень 2024 року, які не скасовують 3-ю групу інвалідності, деякі медичні працівники не дотримуються встановлених процедур.

Важливо відзначити, що розмови про скасування 3-ї групи інвалідності розпочалися в зв’язку з медичною реформою і почали планувалися ще з 230го року. Однак зазначено, що ця група залишиться в силі принаймні до 2025 року.

Міністерство охорони здоров’я пропонує замінити поняття “встановлення інвалідності” на “оцінку втрати функціональності”. Це може призвести до змін у критеріях інвалідності, адаптованих до європейського законодавства, і змін у методології оцінки стану здоров’я.

Важливо наголосити, що в разі відмови у призначенні 3-ї групи інвалідності можна подавати скарги, а також використовувати гарячу лінію МСЕК.

Телефон гарячої лінії – 0 800 60 20 19.

Читайте також:  Розповіли моторошні подробиці та показали фото жертв: Вбивство сім’ї в Житомирі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.