facebook

Українців почнуть посилено штрафувати з 15 лютого: хто може “залетіти” на 3500 гривень

Починаючи з 15 лютого українці, котрі люблять порибалити, ризикують отримати немаленький штраф. Про це повідомляє Хмельницький рибоохоронний патруль на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.



Українцям, які займаються риболовлею, нагадали, що згідно з Правилами аматорського рибальства з 15 лютого по 31 березня 2024 року включно встановлюється заборона на вилов щуки звичайної.

На цей період вводиться посилений контроль водойм. Рибоохоронні патрулі перевірятимуть громадян під час здійснення аматорського та спортивного рибальства. У разі виявлення порушення передбачено штраф у розмірі майже 3500 гривень за кожну впійману особину.

“Вилов цієї риби під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 468 грн”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, рибалкам нагадали про заборону лову риби на зимувальних ямах, яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2024 року.

Читайте також:  Поліція розшукує озброєного бійця АТО, що втік з частини: опубліковане фото

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.