facebook

Україну накриють сніг і дощ, буде +17: синоптик попередив про аномальну погоду

У нашу державу прийде потепління, але разом з ним також будуть опади – сніг з переходом у дощ.



Погода в Україні у вихідні, 10 і 11 лютого, буде з аномально теплими температурами. Але, незважаючи на потепління, нашу державу не оминуть опади – у вихідні буде йти сніг з переходом у дощ.

Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog. Він заначив, що очікується аномально тепла погода з опадами переважно у вигляді дощу і туманами.

“Внаслідок активного надходження теплого середземноморського повітря, у більшості областей України очікуються аномально високі значення температури, особливо у західних та південних регіонах”, – розповів Кібальчич.

Але при цьому через малорухомий теплий фронт, який буде рухатися у північному напрямку, очікується погіршення погоди у західних, північних, центральних та східних областях. Там будуть йти опади у вигляді снігу з переходом у дощ.

Крім цього, синоптик попередив про можливе виникнення ожеледі і туманів, через що він закликає водіїв і пішоходів бути обережними.

Погода в Україні 10 лютого
У західних областях
У західних областях протягом доби пройдуть невеликі, подекуди помірні опади переважно у вигляді дощу, у Карпатах та на Поліссі з мокрим снігом. Місцями ожеледь, туман. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -1…+4 градуси, вдень +3…+8; на Прикарпатті вночі +2…+7 градусів, вдень +7…+12.

У північних областях
У північних областях очікуються помірні опади у вигляді снігу, дощу та льодяного дощу. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2…-7 градусів, вдень -2…+3.

У центральних областях
У центральних областях вночі пройдуть опади у вигляді снігу, дощу та льодяного дощу, вдень переважно дощ. Подекуди тумани, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -2…+3 градуси, вдень +1…+11.

Читайте також:  Тепло закінчилося: синоптики попередили про сильне похолодання і сніг

На півдні України
У південних областях та у Криму переважно без опадів. Подекуди тумани. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 градусів, вдень +12…+17.

У східних областях
У східних областях протягом доби пройдуть помірні опади у вигляді снігу, дощу та льодяного дощу. Місцями ожеледь, туман, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -3…+2 градуси, вдень 0…+5.

Погода в Україні 11 лютого
У західних областях
У західних областях пройде місцями невеликий дощ. Можливі тумани. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 градусів, вдень +8…+13.

У північних областях
У північних областях вночі пройде сніг із переходом у дощ, місцями ожеледь. Вдень місцями невеликий дощ. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3 градуси, вдень +2…+7.

У центральних областях
У центральних областях вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 градусів, вдень +7…+12.

На півдні України
У південних областях та у Криму очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 градусів, вдень +12…+17.

У східних областях
У східних областях вночі пройде дощ та льодяний дощ, вдень місцями невеликий дощ. Подекуди туман. Вітер східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -1…+4 градуси, вдень +2…+11.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.