facebook

Були вірними присязі до останнього: у боях за Україну загинули п’ятеро бійців із Заходу

На Волині цими днями проводжатимуть в останню земну дорогу п’ятьох Героїв, які віддали своє життя за Україну. Зокрема, в боях із ворогом у різний час і на різних напрямках фронту загинули бійці Роман Мигдаль, Роман Кондратюк, Іван Соловей, Олександр Бондарук і Валентин Бугайчук.

Захисникам було від 37 до 56 років, у всіх них залишилися дружини, діти, батьки. Про втрати повідомили в місцевих громадах області.

Роман Мигдаль

У четвер, 8 лютого, в Підгайцівській громаді відбудеться прощання з військовослужбовцем Романом Володимировичем Мигдалем. Командира 2-го розвідувального відділення розвідувального взводу другого мехбатальйону однієї з бригад ЗСУ майже сім місяців вважали зниклим безвісти.

Були вірними присязі до останнього: у боях за Україну загинули п’ятеро бійців із Волині

Відомо, що захисник загинув 21 липня 2023 року під час мінометного обстрілу в районі н. п. Мала Токмачка Запорізької області. За місяць до загибелі сержанта Романа Мигдаля нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня (наказ президента №350/2023 від 24 червня 2023 року). У нього залишилися батьки, дружина і двоє дітей.

Роман Кондратюк

Воїн Роман Анатолійович Кондратюк, 14.04.1989 р. н., із Ковеля поліг під час штурму ворожих позицій 26 липня 2023 року біля села Роботине на Запоріжжі. Відтоді його офіційно вважали зниклим безвісти, хоча батьки майже одразу дізналися про загибель сина.

Були вірними присязі до останнього: у боях за Україну загинули п’ятеро бійців із Волині


Його батько теж на той час був військовим і від побратимів Романа знав про ворожий обстріл, який став для сина останнім. Експертиза ДНК, результати якої довелося чекати аж до цього часу, підтвердила найстрашніше.

“Висловлюю щирі співчуття батькам Романа – Анатолію Станіславовичу та Олені Василівні, братові Андрієві та усім, хто його знав і любив. Світла пам’ять, честь і вдячність!” – зазначили в Ковельській громаді, додавши, що деталі щодо прощання з 34-річним Героєм повідомлять додатково.

Читайте також:  “Стає легко бути українцем” – Сергій “Боцман”

Іван Соловей

7 лютого вдруге за тиждень прийшла трагічна звістка в Локачинську громаду – підтвердили загибель жителя села Привітне Івана Остаповича Солов’я, 05.07.1967 р. н. Рідні втратили з ним зв’язок 26 липня 2023 року й до останнього сподівалися, що побачать його живим.

Були вірними присязі до останнього: у боях за Україну загинули п’ятеро бійців із Волині

На жаль, відомо, що життя 56-річного старшого сержанта ЗСУ обірвалося внаслідок ворожого обстрілу біля села Роботине на Запоріжжі.

У захисника залишилися дружина, доньки, рідні. За розпорядженням селищного голови в громаді оголосили триденну жалобу, а про прибуття кортежу з тілом Героя землякам повідомлять додатково.

Олександр Бондарук

2 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання на фронті в Донецькій області загинув воїн Олександр Сергійович Бондарук, 13.09.1982 р. н, родом із села Залісся Шацької громади. Він захищав Україну з 12 березня 2022-го в лавах 110-ї ОМБр ім. генерал-хорунжого Марка Безручка.

Були вірними присязі до останнього: у боях за Україну загинули п’ятеро бійців із Волині

У воїна в рідному селі залишилася мама. Дату прощання з 41-річним Героєм сповістять додатково.

Валентин Бугайчук

Житель Луцька Валентин Анатолійович Бугайчук, 02.10.1986 р. н., служив на посаді такелажника евакуаційної групи господарчого взводу роти логістики.

Загинув солдат 6 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання в районі н. п. Діброва на Луганщині. Про дату й час прощання із 37-річним захисником земляками повідомлять додатково.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.