facebook

Аномальний лютий: в Україні спрогнозували рекордну спеку в останній місяць зими

Погода в лютому в Україні різко відрізнятиметься від звичної. Синоптики пообіцяли в останній місяць зими аномальну спеку. Температура повітря досягне рекордних 20 градусів тепла.



Аномальний лютий: в Україні спрогнозували рекордну спеку в останній місяць зими – today.ua
Затяжні морози, сніг та дощі в Україні зміняться справжнім весняним теплом. У лютому повітря на окремих територіях України прогріється до +20°С. До середини місяця цілком можна виймати з шаф весняний одяг, відмовившись від громіздких зимових речей.

За прогнозом метеоролога Ігоря Кібальчича, наступної п’ятниці, 9 лютого, очікуються опади у вигляді дощу та снігу, туман. Температура повітря у північних та східних областях буде у межах -1…+4°С, на півдні та Прикарпатті +10…+15°С, а на решті території +3…+8°С.

10 лютого, у східних та північних регіонах випаде невеликий сніг, пройдуть дощі, місцями виникне ожеледиця.

В інших областях опадів не буде. Температура повітря на півночі Лівобережжя коливатиметься від -3°С у нічний час і до +10°С. У центральних, західних та південних областях потеплішає до +12…+17 °С.

11 лютого в окремі регіони прийде справжня весна – опадів не буде, потеплішає до +3…+8°С у нічний період та до +9…+14°С у денний. На Одещині, на Прикарпатті в Криму повітря прогріється до рекордних до +15…+20°С.

Аномальний лютий: в Україні спрогнозували рекордну спеку в останній місяць зими

З колегою погоджується синоптик Наталія Птуха з Укргідрометцентру. Вона спрогнозувала +17°С сьогодні, 6 лютого, на Одещині, а також +13°С у Криму. Аналогічна температура очікується на Закарпатті та Одеській області вдень 10 лютого.

“Зовсім не лютневі значення, але знову ж таки – це не по всій країні. Певне підвищення є, але з коливаннями”, – цитує Птуху NV.

Читайте також:  До України насуваються сильні заморозки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.