facebook

З 5 лютого: Польща чекає початку війни з рф — приведені в дію термінові заходи

У Польщі вводяться заходи через воєнні дії рф.

Сусідня з Україною країна Польща, яка також межує і з росією і Бблоруссю з 5 лютого вводить заходи через військові дії на території росії, повідомляється в Telegram-каналі Думська.

На сході Польщі в період з 5 лютого по 5 травня 2024 року для пілотів запроваджується навігаційне попередження у зв’язку з можливими “незапланованими воєнними діями для забезпечення національної безпеки”.

Зазначається, що це попередження запроваджено на тій території Польщі, яка має кордони з росією та білоруссю.

Варто зазначити, що міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив про формування нової групи спецпідрозділу в підрозділі “Формоза” для охорони енергетичної інфраструктури на Балтиці.



На тлі війни в Україні влада Польщі продовжує нарощувати військовий контингент і зміцнювати безпеку країни.

Блащак пояснив, що створення нової групи спецзагону є відповіддю на сучасні військові та невоєнні загрози, пов’язані з функціонуванням найважливіших об’єктів польської інфраструктури – газового порту у Свиноуйсьці та газопроводу Baltic Pipe.

Він додав, що варто враховувати можливість різних провокацій з боку росії. Тому звернувся до поляків із закликом активніше вступати до лав армії, у тому числі до військ спецпризначення.

Також міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час візиту до Берліна заявив, що росія загрожує у військовому плані країнам Європи, зокрема, Польщі та Німеччині.

Сікорський нагадав про озвучені погрози путіним на адресу Польщі, Латвії та Фінляндії. Він додав, що якщо кремлівський диктатор робить такі заяви, він цілком серйозний.

Чиновник зазначив, що досить часто це не сприймалося належним чином. Він нагадав, що зараз російські танки вже у білорусі, а також ядерна зброя. Він додав, що Польща відчуває загрозу від фізичної присутності російських танків за 250 км від Варшави.

Читайте також:  "Він помре у вересні-жовтні": українців потішили точною датою кінця війни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.