facebook

Трaгiчнa втрата розбила серця: на фронті зaгuнули 10 військових із Заходу України

Сьогодні, 29 січня, у Львівській області попрощаються із загиблими, які віддали своє життя за Україну через російську агресію.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Володимир Тим’як
Кадровий військовий, полковник. Впродовж 2019-2020 років виконував бойові завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил. Із початком повномасштабного вторгнення воював на Харківщині.

Руслан Франчук
Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у складі 46-ї окремої аеромобільної бригади. Виконував бойові завдання на Донеччині.



Анатолій Петрук
У перші дні повномасштабного вторгнення рф залишив роботу над проєктом у Латинській Америці та одразу повернувся на Батьківщину. Добровольцем вступив до лав 5-ї окремої штурмової Київської бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Був головним сержантом взводу охорони роти матеріального забезпечення батальйону.

Семеро захисників із Рівненської області назавжди у Небесному війську. Напередодні у громадах прощалися із Героями.

Про це повідомили у Рівненській ОВА.

В Гощанській громаді попрощалися й провели в останню дорогу військовослужбовця Сергія Ковалів.
На службу був призваний у березні 2022 року. Захисник служив стрільцем-санітаром механізованого батальйону. На жаль, 19 січня Сергій загинув на Харківщині. Йому було 47 років.

У селі Стовпин Великомежиріцької громади попрощалися з молодим полеглим захисником Олександром Безкоровайним.
Віддати шану та попрощатися з бійцем прийшли рідні, друзі, побратими, односельці, керівництво громади. Олександр загинув 15 січня внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу на Донеччині.

23 січня внаслідок отриманих раніше поранень, під час бойового завдання на території Донецької області, помер Михайло Заєць з Тесова.

Зупинилося серце Героя на 44 році життя в одній з лікарень Києва.

У Корецькій громаді провели в останню путь солдата Івана Троця.
На жаль, воїн загинув 23 січня у боях на Запорізькому напрямку. З воїном попрощалися напередодні на центральній площі Корця.

Читайте також:  Били струмом та випалювали хрести на тілі: житель Куп'янська розповів про катування ФСБ

У Бабинську громаду на щиті повернувся 45-річний Юрій Грицеляк.
Військовий вважався зниклим безвісти з 20 грудня 2023 року. Герой повернувся додому до місця вічного спочинку.

Захищаючи Україну загинув житель села Диків Михайло Гунько, 1997 року народження.
Чоловік був командиром зенітного ракетного взводу. На жаль, вірний військовій присязі воїн загинув 6 січня при виконанні бойового завдання у Запорізькій області.

Дубенщина в жалобі: в останню дорогу провели Героя-земляка Петра Ковальчука.
Чоловік народився 10 липня 1981 року. Службу в ЗСУ проходив в інженерно-саперному відділені 57-ої окремої мотопіхотної бригади. На жаль, захисник загинув 20 січня під час проведення технічної розвідки на Ізюмському напрямку на Харківщині.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.