facebook

Мороз, вітер та навіть снігопад: озвучено детальний прогноз погоди для України на лютий

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які перед виходом на вулицю стежать за атмосферою та рівнем ртутного стовпця, є дуже важливі новини. Справа в тому, що лютий 2024 року може розпочатися з невеликих заморозків, а ось уже у другій половині місяця в Україні має настати потепління.



Про те, якою буде погода наступного місяця в Україні, розповіла спеціаліст Гідрометцентру Наталія Птуха для одного з телеканалів.

За словами Наталії Птухи, у лютому, як і в січні, спостерігатиметься перевищення середньої місячної температури повітря на 1-1,5 градуса.

“Початок лютого у нас може бути з морозами, така, більш зимова погода, але це абсолютно не виключає тепліших періодів із підвищенням температур”, – заявила Наталія Птуха журналістам.

На початку місяця на синоптики очікують вночі мінусову температуру, а вдень близько 0°C. Опади тим часом помірні, окремі дні досить вітряно.

Така погода протримається до кінця першої декади. У другій декаді лютого спостерігатимуться погодні гойдалки, а в окремі дні можливі сильні пориви вітру та опади.

Що відомо про погоду в Україні на кінець січня:

В “Укргідрометцентрі” оприлюднили прогноз погоди на три доби, зокрема з 26 по 28 січня. Зазначили, що у більшості областей пройде невеликий та помірний мокрий сніг та сніг, місцями з дощем.

У суботу на Заході місцями налипання мокрого снігу, у південно-східній частині місцями ожеледиця. На дорогах, крім Півдня, подекуди ожеледиця. Вітер буде північно-західним із переходом на північно-східний.

Пориви 7 – 12 метрів за секунду. 26 – 27 січня у західних, 26 січня також на Одещині, місцями у Вінницькій та Житомирській областях пориви 15 – 20 метрів на секунду.

Читайте також:  Норвезький генерал дав тривожний прогноз: сумнівається у воєнній перемозі України над РФ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.