facebook

Перездавати на права змусять усіх: підете кожні 5 років

В Україні хочуть змінити термін дії водійського посвідчення. Новими правилами хочуть уніфікувати українське законодавство з нормами ЄС.



Про це пише видання “Твоя машина”.

Зазначається, що депутати пропонують скоротити термін дії посвідчень водія в Україні з 30 до 10-15 років, у залежності від категорії транспортного засобу.

Відповідний комітет у Верховній Раді вже надіслав проєкт закону на попередній аналіз прем’єр-міністрові Денису Шмигалю.

Відповідно до закону, в Україні з’явиться ще водійське посвідчення для роботи в транспортних компаніях. Воно буде діяти всього 5 років.

Таким чином планують слідкувати за безпекою водіїв та пасажирів, а також взагалі підвищити ефективність транспортних послуг в Україні.

Українців попереджають про те, що водіям із безліччю порушень та штрафів доведетться перескладати іспити – як теоретичні, так і практичні.

В той же час обіцяють, що процес перевірки знань стане простішим і оновити документи можна буде у будь-якому місті України, незалежно від того, де їх отримав водій. Для цього потрібно буде звернутися до будь-якого сервісного центру МВС.

Міністерство внутрішніх справ буде і надалі впроваджувати реформи, які будуть сприяти тому, що досвід водіння для українців значно покращиться і на наших дорогах стане безпечніше їздити.

Читайте також:  В Україні різко подорожчає один із головних продуктів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.