facebook

Долар котиться до загрозливої ціни, курс валют сколихнув ринок: чи треба йти в обмінники негайно

Вже декілька днів поспіль вартість як американської валюти, так і європейської втрачає вартість. Відтак за добу долар впав на 7 копійок, а євро на 5 копійок.



Як інформує “24”, за даними Нацбанку, офіційний курс 23 січня сягнув 37,45 гривні за долар. Вартість впала на 7 копійок проти курсу 22 січня.

Щодо євро, то на сьогодні ціна сягнула 40,79 гривні, що на 5 копійок менше, ніж було вчора.

Яким буде офіційний курс долара та євро 24 січня:

Долар – 37,45 гривні, Євро – 40,69 гривні. Курс на готівковому ринку

Станом на ранок 23 січня долар коштує:

В банках купівля становить 37,60 гривні, а продаж – 38,20 гривні. В обмінниках: купівля – на рівні 37,57 гривні, а продаж – 38,33 гривні. На чорному ринку: купівля – 38,05 гривні, а продаж – 38,19 гривні. Яким буде курс на цьому тижні

Банкірка Тетяна Попович розповіла, що Нацбанк ймовірно не буде змінювати ставку. Втім якщо цей прогноз не справдиться, то волатильність на ринку підсилиться.

На мою думку, цього тижня вартість долара на готівковому ринку коливатиметься в межах діапазону 37,8 – 38,4 гривні за долар. Нагадуємо, що тижневий обсяг інтервенцій НБУ скоротився до 531 мільйона доларів. Це мінімальна позначка з середини листопада 2023 року.

Попович додає, що тенденція до зниження котирувань на міжбанку на початку тижня може продовжитися. Відповідно це може спровокувати хвилю зниження вартості долара на готівковому ринку. Втім після скорочення попиту цілком ймовірне і його зростання.

Читайте також:  Українці не можуть добрати слів після отримання рахунків за комуналку: "Ні жити, ні вмерти"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.