facebook

Тепер можна витрачати не більше 10 тисяч: розрахунок готівкою суворо обмежили – набуває чинності нова заборона

Європейський Союз погодив план щодо обмеження виплат готівкою до 10 000 євро (приблизно 11 000 доларів США) та інші заходи, спрямовані на боротьбу з відмиванням грошей, у тому числі з використанням криптовалюти. Потім цим планам буде потрібно схвалення всього блоку, пише DW.



Так, у четвер, 18 січня, переговорники Європейського Союзу досягли угоди про плани щодо посилення положень щодо боротьби з відмиванням грошей у блоці, у тому числі в криптовалюті, а також щодо обмеження готівкових платежів максимальною сумою в 10 000 євро (приблизно 11 000 євро). ).

-Угоди, досягнуті цього тижня, є важливою віхою у боротьбі з брудними грошима в ЄС, – заявила комісар ЄС з фінансових послуг Мейрід МакГіннес у своїй заяві після угоди у Страсбурзі.

Ці плани нададуть фінансовим слідчим розширені повноваження щодо перевірки справ, підозрюваних у відмиванні грошей та фінансуванні тероризму, а також ширші повноваження щодо припинення підозрілих транзакцій та рахунків.

Тепер плани мають пройти через Європейський парламент, а також отримати схвалення лідерів окремих держав-членів у Європейській раді, перш ніж вони набудуть чинності.

Постачальники криптоактивів також будуть зобов’язані проводити комплексну перевірку своїх клієнтів та повідомляти про підозрілу діяльність. Так само старанними їм доведеться виявляти і при проведенні транзакцій на суму 1000 євро і більше.

Торговці предметами розкоші, такими як дорогоцінні метали або автомобілі та яхти, також підпадуть під нововведення.

Читайте також:  В Україні прожитковий мінімум розраховуватимуть по-новому

Футбольні клуби та агенти будуть включені до числа органів, які застосовуватимуть загальноєвропейські правила боротьби з відмиванням грошей.

Це означає, що все більше установ, а не тільки банки, агентства нерухомості та казино, які відіграють центральну роль у виявленні фінансових невідповідностей, будуть зазнавати нового регулювання ЄС.

Підрозділам фінансової розвідки в державах-членах, які діють як посередники між приватними організаціями, на яких поширюються правила боротьби з відмиванням грошей, та правоохоронними органами, буде надано більше повноважень для виявлення підозрілої діяльності та припинення транзакцій, рахунків та ділових відносин.

Крім того, на території ЄС також встановлено максимальний ліміт у розмірі 10 000 євро для платежів готівкою, що також ускладнює злочинцям відмивання брудних грошей. Державам-членам буде надано можливість встановлювати нижчу максимальну межу, якщо вони того забажають, у рамках плану.

На думку ЄС, відмивання грошей та фінансування тероризму становлять серйозну загрозу цілісності економіки та фінансової системи ЄС, а також безпеці його громадян.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.