facebook

Зафіксовано повний «провал» долара: банки і обмінки різко змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 22 січня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,5268 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 40,8404 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.



Долар та євро продовжують падати на всіх рівнях. Експерти вважають, що цей тиждень буде багатим на події, які суттєво вплинуть на курс валют в Україні.

Вже названі основні фактори, які формуватимуть валютний тренд найближчих п’ять робочих днів. Це завершення розрахунків бізнесу за податками та сплата основною частиною населення комунальних платежів за минулий місяць. Зазвичай, період розрахунків компаній із бюджетом завжди підстраховує нацвалюту на міжбанку. Причина є очевидною: в експортерів виникає додаткова потреба у гривні, і вони продають більше валютного виторгу, а в імпортерів після сплати податків залишається менше гривні на купівлю валюти. У результаті, пропозиція на торгах зростає, а попит знижується. Це працює і в умовах війни, хоча й у менших обсягах.

Сплата населенням комунальних платежів у мирний час не так сильно впливала на поведінку валютного ринку. Але в умовах війни, стиснення ринку, низької платоспроможності більшості громадян, та ще й у розпал опалювального сезону, цей фактор сильно збільшує обсяги валюти, що здається громадянами.

У нинішніх умовах ці обсяги впливають на загальну ситуацію на готівковому валютному ринку та працюють на зміцнення гривні. Тим паче, що останніми днями готівковий курс долара та євро знижується, і люди, для закриття комуналки, здають валюту оперативніше, щоб не втратити на курсі.

Читайте також:  Долар зробив різкий стрибок, курс валют всіх приголомшив: що терміново робити українцям в обмінниках

Також, важливими будуть рішення Національного банку України. В першу чергу, маються на увазі інтервенції, їх регулярність та цінники. Скоріш за все, тут нічого не змінюється. І враховуючи, що регулятор періодично закриває до 60 − 70% всього обсягу попиту на валюту на торгах, його поведінка і котирування повністю «керують» трендом на міжбанку і, фактично, офіційним курсом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.