facebook

У Росії відкрили нову смертельну хворобу

Діти з таким важким недугом доживають максимум до трьох років.

1699960



У Якутії генетики відкрили нове смертельне захворювання, про яке досі не було відомо. Зараз фахівці готують публікацію про нову недугу, повідомляє РИА Новости.

Ця хвороба є генетичною і викликає незворотні порушення обміну речовин, через які діти доживають максимум до трьох років. На даний момент з 16 пацієнтів, в яких було діагностовано захворювання, живі тільки двоє.

Відкриття було зроблено лікарем-генетиком Медичного інституту Північно-Східного федерального університету Надією Максимовою. Це вже третє захворювання, відкрите фахівцем. У 2005 і 2010 роках вона виявила дві хвороби – SOPH-синдром і “якутський синдром низькорослості”.

Максимова зазначає, що генетичні хвороби в більшості випадків поширюються і закріплюються серед груп людей, які жили ізольовано. Причиною їх виникнення може бути наявність шкідливих виробництв поблизу. На сьогоднішній день відкрито вже близько 6000 таких хвороб.

Читайте також:  "Дуже небезпечний час до 30 грудня": експерт прогнозує, що Росія може посилити удари та підключити балістичні ракети

Шукайте деталі в групі Facebook