facebook

В Україні почнуть вилучати земельні ділянки з 2025 року. Відомо, хто у групі ризику

Неоформлені земельні ділянки почнуть визнавати безхазяйними



З січня 2025 року в українців вилучатимуть земельні ділянки. Йдеться про те нерухомість, яка до того часу залишиться не витребуваною, її відповідно визнаватимуть безхазяйною, пояснює заступник міністра аграрної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Денис Башлик.

Фактично таку землю зможуть передати до комунальної власності тієї територіальної громади, де вони розташовані, а власників землі або їх спадкоємців визнають такими, що відмовилися від отримання ділянки.

Потрібно терміново оформити право власності.

 

Всі українці, які не замінили сертифікати на пай (земельну ділянку) на витяг з Реєстру майнових прав на право власності на нього, слід зареєструвати свою власність, причому негайно, – каже Башлик.

Нагадаємо, у 2021 році в Україні відкрили ринок сільськогосподарської землі. У перший рік за даними Мінагрополітики провели близько 66 тисяч угод купівлі-продажу ділянок. У 2022 році провели лише 53 тисяч операції з продажу землі, але на скорочення безпосередньо вплинув початок повномасштабної війни – реєстри у більшості регіонів пів року не працювали та операції з нерухомістю не проводились.

Фермери залишилися незадоволеними запуском другого етапу земельної реформи з 1 січня 2024 року. Тепер право купувати до 10 тис. га землі надали юридичним особам.

 

Читайте також:  В Італії найменша з 29 лютого кількість нових випадків COVID-19, над містами країни авіація зобразила святковий триколор

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.