facebook

Кожен четвертий – у віці за 55 років. Стало відомо про гостру проблему позашкільної освіти в Україні

Міністерство освіти та науки України наголосило на проблемі – потребі в “омолодженні” працівників позашкільної освіти. Як зазначає освітнє відомство, кожен четвертий педагог старше 55 років.



Про це стало відомо після засідання Всеукраїнського круглого столу на тему “Підготовка педагогів позашкільної освіти в умовах воєнного стану: Вступ 2024”, висновки якого опублікували на офіційному сайті МОН. Там зазначено, що відсутність державної підтримки та широкий конкурс під час вступу негативно впливає на мотивацію абітурієнтів обирати цю педагогічну спеціальність.

“У галузі позашкільної освіти існує гостра потреба в наповненні та “омолодженні” кадрів. На початку 2023 року в закладах позашкільної освіти працювали понад 18 тисяч працівників, понад 2,5 тисячі з них — у віці до 30 років, понад 5 тисяч — у віці за 55 років. На той час незаповнених вакансій у сфері було понад тисячу”, – йдеться у тексті повідомлення.

МОН зазначає, що в умовах воєнного стану роль позашкільної освіти відіграє особливу роль, а кадрове забезпечення закладів позашкільної освіти є пріоритетним і гостро потребує державної підтримки. Учасники круглого столу звернули увагу на необхідності внесення змін до постанови Кабінету міністрів розширивши пункт про позашкільну освіту.

Читайте також:  У Раді пропонують виділити школам на маски та антисептики гроші з коронавірусного фонду

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.