facebook

Дикої мобілізації виявилося замало: нардепи надумали регулярно відбирати права в українців

Рада пропонує вести жорстке нововведення для водіїв
У Раду поданий прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем законопроєкт №8082, яким пропонується ввести суворе обмеження для водіїв.


Зокрема, призупинити дію посвідчення водія зможуть співробітники виконавчої служби у разі, якщо людина має борги, вона не сплатила штрафу, затримує виплати за аліментами тощо.

Повідомляється, що інформацію про осіб, яких позбавили чи тимчасово обмежили у правах керування транспортним засобом, буде внесено до Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ України.

Також право на керування транспортним засобом можуть на якийсь час обмежити, якщо щодо такої особи було відкрито виконавче провадження.

Примітно, що у законопроєкті також пропонується і зменшити термін дії прав водія різних категорій.

Наприклад, право на керування транспортними засобами категорії АМ, А, А1, А2, В, В1, ВЕ діятиме 10 років.

А ось права водія на керування транспортними засобами категорій С, С1, РЄ, КЕ, D1, D1E, D, DE, Tb, Tm надавати на 5 років.

Ще одна цікава пропозиція у документі — підвищення віку претендентів на отримання прав на керування мотоциклом.

Відкрити категорію А дозволено особам, яким виповнилося 20 років. У них мають бути навички керування транспортним засобом категорії А2 не менше 2 років. При цьому вимога про наявність стажу водіння не застосовуватиметься до осіб, якщо людині не менше 24 років.

Мопедами та легкими мотоциклами пропонується дозволити керувати українцям при досягненні 16 років. Щодо легкових авто, то керувати таким транспортним засобом можна буде після досягнення повноліття – 18 років. А ось вантажівками та автобусами можна буде керувати після досягнення 21 та 24 літнього віку відповідно.

Читайте також:  "Є мобілізаційні методи, які нас не задовольняють": Парламент вирішив обмежити свавілля військкоматів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.