facebook

Що буде з курсом долара надалі: нардеп зробив попередження

У 2024 році коливання курсу долара може збільшитись. Низка причин можуть призвести до того, що курс може ще більше просісти.



Такої думки дотримується народний депутат України Данило Гетманцев. В інтерв’ю виданню «РБК Україна» він зазначив, що зараз є вплив сезонного фактора. Головній фінансовій структурі України, за словами Гетманцева, «немає сенсу тримати курс».

«Можу сказати, що волатильність, тобто коливання збільшуватимуться. Курс може просідати, коли є причини. Наприклад, під впливом сезонних факторів. Як ми бачимо це зараз. Коли так відбувається, немає сенсу тримати його на рівні 36 і НБУ не тримає його на цьому рівні», — розповів нардеп.

За його словами, кінцева мета — відпустити курс взагалі, коли для цього будуть усі необхідні передумови, а ринок сам зможе себе балансувати за значно меншої участі НБУ.

Водночас подальші дії Національного банку України залежать від фінансової стійкості. На сьогодні, наголосив депутат, міжнародні резерви достатні для управління валютними очікуваннями та збереження відносної валютної стабільності.

Курс долара на сьогодні
Станом на 12 січня, офіційний курс долара складає 37,99 грн.

В обмінниках ситуація наступна:

купівля — 38,80 грн/дол,
продаж — 38,95 грн/дол.

Читайте також:  Туман, сніг та дощі: у перші вихідні грудня очікуються погодні "гойдалки", дані радара

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.