facebook

Стосується всіх військовозобов’язаних українців: у Польщі визначились, що робитимуть – чи розпочнеться депортація

Стосується всіх військовозобов’язаних, які виїхали до Польщі, що на них чекає.



Уряд Польщі не буде депортувати військовозобов’язаних громадян України, які знаходяться там, проте готові створити умови для того, щоб вони самостійно залишили країну. Про це розповідають Факти.

Цю інформацію озвучив керівник комітету закордонних справ Сейма Павло Коваль в інтерв’ю іноземним журналістам. Він пояснив, що протизаконно депортуватиме українців, яких можуть мобілізувати в Україні.

Водночас він звернув увагу на те, що Польща може створити деякі умови, які стимулюватимуть українських чоловіків повертатися додому.

Зазначається, що необхідно задіяти механізм, щоб українці, які можуть боротися, повернулися на Батьківщину. Необхідно забезпечити, щоб під час отримання дозволу на роботу чи продовження терміну перебування на партнерських умовах здійснювалася перевірка, чи можуть бути ці люди мобілізовані в Україну.

За словами керівника, якщо ці військовозобов’язані чоловіки можуть бути покликані на військову службу в Україні, то тоді їм відмовлять у працевлаштуванні, продовженні статусу тимчасового захисту в Польщі та виплаті допомоги.

На думку Коваля, людина без грошей, роботи та в умовах тривалого нелегального перебування в чужій країні не зможе тривалий час протриматися та залишить чужу країну.

Читайте також:  Двох українців затримали за ножовий напад та пограбування чоловіка у Польщі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.