facebook

Скандальний закон про мобілізацію: щойно в Раді ухвалили історичне рішення

Народні депутати в Раді прийняли важливе рішення
25 грудня 2023 року до Ради було подано проєкт закону по внесення змін до закону про мобілізацію. Документ підписаний Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Стосовно даного документу точилось безліч дебатів, адже його положення порушують як саму Конституцію України, так і низку інших законів.



Народний депутат України Олексій Гончаренко на своїй сторінці в телеграм повідомив, що мобілізаційний законопроєкт відкликається з розгляду.

Він також зазначив, що у такому вигляді за нього голосувати не можна.

“По всій ситуації навколо мобілізаційного законопроекту можна написати методичні рекомендації “Як НЕ можна приймати закони”, – написав народний депутат.

Дану інформацію підтвердив народний депутат Ярослав Железняк. Він зокрема написав на своїй сторінці в Телеграм, що:

“Ну говорять, що в результаті розгляду в залі законопроекту по мобілізації сьогодні не буде…. поки що так. Але все ще може змінитися (як ви побачили) Це справді найгірша організація процесу по законопроекту, яку я бачив за 10 років”.

Пізніше він зазначив, що 11 січня 2024 року Комітет не буде виносити на розгляд Ради законопроєкт про мобілізацію, народні депутати розглядатимуть інші питання.

А голова фракції Голова фракції “Слуга Народу” у Верховній Раді Давід Арахамія зазначив, що у Комітеті відбулася закрита нарада за участю Головнокомандувача Залужного, начальника Генерального штабу Шаптала, міністра оборони Умєрова, керівництва Верховної Ради, голів фракцій та комітетів.

На ній було визначено важливість мобілізації та: “за результатами наради, законопроект повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті та у робочих групах”.

Читайте також:  Часткова мобілізація в рф не змінить хід війни: ЗСУ мають технологічну і логістичну перевагу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.