facebook

“Пенсія пропаде, якщо не зробити цього”: українців попередили про несподівану загрозу для грошей, є лише 6 місяців

Українцям радять не тримати довго пенсію на картці, а знімати гроші з рахунку. Навіть якщо нагальної потреби у грошах немає, і ви хочете їх трохи заощадити. У такому випадку краще заощаджувати на окремо відкритому депозитному рахунку.



Як інформує “biz.today.ua”, у ПФУ пояснили, чому пенсію краще знімати з картки. Про це розповіла в одному з ефірів заступниця голови Мінсоцполітики Дар’я Марчак.

Річ у тім, що ПФУ стежить за рухом коштів на пенсійних рахунках громадян. І якщо тривалий час гроші з рахунку не знімаються, і не робиться з нього ніяких переказів, то Пенсійний фонд перестає нараховувати кошти власнику рахунку. У цьому випадку діє правило шести місяців. Тобто, якщо упродовж півроку ніхто грошей з пенсійного рахунку не знімає, то кошти на нього перестають надходити, а сам рахунок блокують.

Те саме стосується не лише власників пенсійних карток, але й тих пенсіонерів, які отримують свої виплати через Укрпошту. Їм також припиняють нарахування грошей, якщо вони по півроку не з’являються по свою пенсію.

Для того, щоб виплату пенсії відновили, пенсіонеру з усіма необхідними документами доведеться особисто з’явитись до одного з відділень ПФУ.

Така норма існує через те, що пенсіонери, на жаль, не вічні. І відсутність активності на картці може свідчити, в тому числі, і про смерть її власника. Через це, щоб не виплачувати зайвих грошей людині, якої вже немає серед живих, ПФУ припиняє нарахування коштів на картку. Однак, якщо пенсіонер особисто прийде в ПФУ і доведе, що він живий, виплату пенсії йому відновлять.

Крім того, є ще одна причина для того, щоби вчасно знімати пенсію з картки – шахраї, яких зараз розплодилося достобіса. Українці масово скаржаться на зникнення грошей із карток. Згодом з’ясовується, що хтось розплатився їхніми заощадженнями за покупку в інтернет-магазині або за готель на якомусь курорті. Отже, краще не давати аферистам можливості поживитись за ваш рахунок.

Читайте також:  “У важкому стані в штучній комі”: Розповіли нові подробиці про українців, які потерпіли на будівництві в Празі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.