facebook

Займати черги в обмінниках? Експерт розповів, який курс долара чекає в січні 2024 року

Вже проходять перші дні нового року. Ніхто не знає до чого готуватися далі, тому експерти дають відповіді на хвилюючі питання.



Одним з них є доля долара, та його коливання стосовно гривні. Зміни у ціні долара впливають на ціни, на пальне, а це, в свою чергу впливає на рівень життя українців. Фінансовий аналітик Олексій Козирев розповів про прогнози курсу долара на цей місяць.

Безготівковий курс долара буде у січні повністю залежати від цінників на валюту у Національному банку України. Тут нічого змінитись не повинно, і, якщо подивитись на динаміку, в перші десять днів січня буде затишшя на ринку валют. Після 13 січня продажі повинні зрости. Чому таке відбувається? Після 10 січня, зазвичай, ринок активізується, активізуються імпортери і деякі витрати бюджету також будуть фінансуватись в валюті. Крім того, після 15 січня, будуть проходити розрахунки з бюджетом.

Як зміниться курс долара для українців

Для фізичних осіб тенденція не зміниться, через війну. Населення все ж буде купувати валюту у безготівковому варіанті. Це означатиме лише одне – населення купує валюти більше, ніж здає в обмінні пункти. Така тенденція буде спостерігатись і в січні. Курс долара поки змінюватись кардинально не буде.

Читайте також:  Астролог Влад Росс: Травень буде складним. Можуть бути аварії та катастрофи

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.