facebook

Торкнеться всіх студентів та абітурієнтів: Кабмін у п’ятницю різко змінив правила навчання

Студентам готують зміни
У цьому році ми плануємо впровадити значну реформу вищої освіти. В даний момент студенти можуть навчатися за рахунок бюджету чи контракту. Ми пропонуємо переглянути цей підхід для забезпечення доступності державної підтримки для максимальної кількості студентів, сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.



Сьогодні ми приймаємо законопроєкт, який передбачає, що у майбутньому студенти зможуть отримати освіту за рахунок державного замовлення, грантів, пільгових кредитів, а також на умовах контракту.

Державне замовлення передбачає повністю безкоштовне навчання студентів за рахунок державних коштів. Одночасно ми впроваджуємо систему державних грантів, які допоможуть повністю або частково відшкодувати витрати на навчання.

Наразі 60% студентів отримують освіту на умовах контракту. Наша мета — змінити цю динаміку так, щоб понад 60% студентської аудиторії користувалися різними видами державної підтримки.

Яким саме чином це буде здійснено і звідки будуть брати на це кошти Денис Шмигаль не уточнив. А поки відомо, що під час дії військового стану чоловіки, які отримують другу вищу освіту можуть бути мобілізовані у відповідності зі змінами до закону по мобілізацію, які наразі розглядають в Раді.

Читайте також:  Чи зобов’язаний класний керівник ЗЗСО проводити класні години

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.