facebook

В Україну прийдуть аномальні температури: де буде +15 градусів, а де -20

Частину території нашої держави накриє сильний мороз, але при цьому в частині областей буде температура до +15. Такий контраст температур спричинить опади.



Погода в Україні у вихідні, 6 і 7 січня, буде нестійкою, відбуватимуться температурні коливання. Не обійдеться без опадів – у деяких областях буде йти сніг, а в деяких – дощ.

При цьому розрив у показниках температури повітря між північними і південними областями буде дуже великим. У той час як в південних областях та Криму очікуються аномально високі температурні показники, які вдень досягатимуть місцями до +10…+15 градусів, на крайній півночі Сумщини та Чернігівщини у нічний час можливе посилення морозів нижче -20 градусів. Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Метеоролог також зазначив, що через такий контраст температур збережеться погода з опадами: в низці областей буде йти сніг, а в частині регіонів – дощ. Крім цього, він попередив про ожеледицю на дорогах і тротуарах по всій країні, крім півдня.

Погода в Україні 6 січня
Погода в західних областях
У суботу, 6 січня, на заході України будуть невеликі опади у вигляді дощу, снігу і мокрого снігу. Вдень буде йти помірний дощ, на півночі регіону сніг та мокрий сніг. Місцями можливе утворення ожеледі, налипання мокрого снігу, тумани. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі від -3 до +2 градусів, вдень від -1 до +4 градусів, на Прикарпатті та Буковині +3…+8 градусів.

Погода в північних областях
На півночі нашої держави у ніч на суботу опадів не очікується, вдень буде сніг та мокрий сніг. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме -6…-11 градусів. На Чернігівщині та Сумщині в нічну пору буде ще холодніше – там стовпчики термометрів показуватимуть -11…-16 градусів. Вдень температура становитиме 0…-5.

Читайте також:  Астролог назвав міста, на які незабаром полетять ракети

Погода в центральних областях
У центральних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Варто бути обережними на дорогах, адже подекуди буде ожеледиця. Вітер вночі змінних напрямків, вдень південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме -2…-7 градусів, вдень +1…+6.

Погода на півдні України
На півдні нашої держави буде мінлива хмарність, опадів не очікується. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер вночі змінних напрямків, 3-8 м/с, вдень південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1…+4 градусів, вдень +7…+12.

Погода в східних областях
У східних областях вночі будуть невеликі опади (мокрий сніг, дощ, мряка), вдень без істотних опадів. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер вночі північно-західний, 7-12 м/с, вдень змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -3…-8 градусів, вдень -3…+2, місцями -2…-7 градусів.

Погода в Україні 7 січня
Погода в західних областях
На заході нашої держави в неділю, 7 січня, упродовж доби пройдуть помірні, подекуди значні опади у вигляді дощу з переходом у сніг. Місцями буде ожеледь, хуртовина, варто бути обережними на дорогах, адже буде ожеледиця. Вітер північно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі від -16 градусів на Поліссі до +7 градусів на Закарпатті, вдень від -13 градусів на Поліссі до +9 на Закарпатті.

Погода в північних областях
У північних областях в ніч на неділю пройде невеликий сніг, вдень істотних опадів не очікується. На дорогах буде ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -10…-15 градусів, у Чернігівській та Сумській областях -16…-22; вдень -8…-13 градусів, у Чернігівській та Сумській областях -12…-17.

Погода в центральних областях
У центральних областях вночі будуть невеликі опади – падатиме сніг, місцями з дощами. Вдень значний сніг, місцями дощ. Ожеледь, місцями налипання мокрого снігу, вдень місцями хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-17 м/с. Температура повітря вночі -3…+2 градусів, вдень -1…-6.

Читайте також:  Астролог назвав переломний для України місяць: "Фінал війни"

Погода на півдні України
На півдні України вночі не буде істотних опадів. Вдень буде йти дощ, місцями буде ожеледь. Також синоптик попередив про тумани, через які видимість становитиме 200-500 метрів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 градусів, вдень +7…+12, на півночі Одеської області близько 0 градусів, у Криму місцями до +15.

Погода в східних областях
У східних областях вночі буде невеликий дощ із мокрим снігом, вдень сніг, місцями з дощем. Ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -3…+2 градуси, місцями до -10, вдень -4…-9 градусів, місцями до -15.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.