facebook

Бідні батьки: для школярів вигадали нові правила

На учнів 9 класів чекають складні іспити.



Відповідно до інформації, що надав Департамент освіти Житомирської області, випускники 9 класів будуть складати Державну підсумкову атестацію з п’яти предметів, пише zhzh.com.ua.

Починаючи з 2027 року, учні 9 класів будуть проходити ДПА з п’яти предметів: математика, українська мова і література, історія України, іноземна мова та природничі науки.

Тетяна Вакуленко, директорка УЦОЯО, підкреслила, що відновлення завдань та підготовка матеріалів для проведення ДПА в 9 класах розпочнеться в 2025 році. Крім цього, екзамени з відповідних предметів будуть випробовуватися поетапно, а весь процес триватиме до 2027 року.

Вакуленко зауважила: “Ми плануємо взяти один предмет на рік для випробувань, робити висновки і наступного року включити його для всіх учнів. Потім ми перейдемо до іншого предмету для етапу випробування”.

За її словами, майбутнім школярам очікує ще одне оновлення — ДПА буде містити два типи завдань: тестові та усні.

Освітяни вважають, що для деяких дисциплін, таких як історія України та громадянська освіта, важливо мати можливість висловлювати свої думки усно, розповідати та відповідати на питання.

Читайте також:  У Раді розповіли, що буде з роботою садочків і шкіл в листопаді: є ризик "гіршого" сценарію

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.