facebook

В Україну суне арктичне похолодання: Де найбільше люди відчують зиму

З 2-3 січня в Україну поступово почне заходити арктичне повітря.

Похолодання найбільше відчують жителі північних областей, Полтавщини та східної частини країни. Вночі протягом 3-6 січня там очікується до -10…-15 градусів, повідомила синоптик Наталка Діденко.

Після ледь не +10 градусів – це серйозність намірів зими, яка нарешті вирішила хоч якось проявити солідність та стати руки в боки, – каже синоптик.

Перш ніж про новорічну погоду – одразу скажу, що з 2-3-го січня до нас заходить відчутне похолодання!

Це найбільше торкнеться північних областей, а також східної частини та Полтавщини, де нічна температура повітря впродовж 3-6 січня може знижуватися до 10-15 градусів морозу!
Після ледь не +10 градусів – це серйозність намірів зими, яка нарешті вирішила хоч якось проявити солідність та стати руки в боки)

А поки що все ж – про Новий рік.

І вночі, і вдень гріємося.
Вночі +1+4, хіба що на сході та півночі подекуди 0-2 градуси морозу.
А вдень 1-го січня хоч буде і тепло, +2+9 градусів, проте йтиме дощ.

Дощ у перший день Нового року передбачається у західних областях (у Карпатах з мокрим снігом), у північній частині (на Сумщині ймовірний мокрий сніг).
А на решті території України 1-го січня протягом доби опадів не очікується.

У Києві найближчої новорічної ночі 0-2 градуси морозу, завтра вдень +3+5 градусів
Вдень 1-го січня у столиці передбачається дощ.

Надалі, з 2-го січня, почне в Києві холоднішати.

Хто скучив за зимовою погодою, захоче вигуляти немодну відсталу натуральну шубу чи пожбурляти сніжки та й взагалі згадати, як виглядає зима, розраховуйте і на морозець, і на сніг 4-5 січня.
Окрім романтичної складової, особлива увага водіям! Відновиться ожеледиця!

Ще раз.
Із 2-3-го січня в Україну поступово почне заходити арктичне повітря.
Похолодання найбільше торкнеться північних областей, Полтавщини, східної частини, у нічні години протягом 3-6 січня можливо до -10-15 градусів!

У Новому році хай буде радість від хороших новин, щоб нас не меншало, а більшало, щоб ми підтримували тих, кому боляче і сумно, щоб ми були і були разом, щоб розчинялася на наших теренах огидна чужа мова, щоб ми зрозуміли і розуміли – скільки в нас навколо золотих людей, яка в нас велична і сильна армія-захисник, які в нас фундаментальні красиві традиції і яка модерна сучасність, яка прекрасна наша люба Україна.
Щасливого Нового року!

Читайте також:  Буде ще спекотніше: Україну огорне 38-градусне пекло

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.