facebook

“Повістки почали вручати в місці, де чоловіки почувалися максимально спокійно”: мобілізація підготувала сюрприз

В Україні посилили мобілізацію: видачу повісток дозволили проводити просто у квартирах військовозобов’язаних. Стало відомо, чи можуть представники насильно проникнути у житло чоловіків.



Як інформує “biz.today.ua”, у Мережі з’явилися повідомлення про масові квартирні обходи співробітниками військкоматів. Багато громадян спеціально не відчиняють двері, щоб не отримати повістку та уникнути мобілізації. Дехто побоюється, що їм можуть вибити двері.

В.о. міського голови Полтави Катерина Ямщикова зауважила, що до місцевих жителів також приходять працівники ТЦК разом із представниками міської ради. Йдеться про планову роботу, яка не припиняється. Чиновниця уточнила, що рішення ухвалюються у зв’язку з відповідними листами, які надходять із військової адміністрації або ТЦК.

“До нас було відповідне звернення, яке стосується необхідності посилення мобілізаційних заходів. Як і в більшості територіальних громад, у нас відбуваються постійні планові наради, на яких обговорюються такі показники”, – пояснила Ямщикова.

За словами в.о. міського голови, мобілізація у воюючій країні – безперервний процес. Дехто вважає вимушені заходи непопулярними, але тему політики тут “включати недоречно”.

Катерина Ямщикова наголосила, що поквартирний обхід військовозобов’язаних чоловіків не є ініціативою суто міської ради. Це узгоджено з іншими органами влади.

Нещодавно представники запорізької адміністрації повідомили, що під час поквартирних обходів не вибиватимуть двері у будинках військовозобов’язаних українців. Ямщикова запевнила, що у Полтаві також не збираються порушувати закон. Вона наголосила, що у громаді не повинні маніпулювати зазначеною темою.

“У нас звичайний толерантний обхід. Там, де відкривають – уточнюють дані, видають повістку. Якщо ніхто не відчиняє двері, якщо у квартирі нікого немає, то повістку залишають у дверях, сподіваючись на совість громадян. Усі діють у рамках законодавства, йде посилення оповіщення”, – цитують чиновницю.

Читайте також:  Білі квитки за 150 доларів: В Україні в соціальних мережах відкрито продають квитки військовозобов’язаним

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.