facebook

Графіки відключень вже готові: в Міненерго попередили, коли чекати вимкнень світла

У Міністерстві енергетики в Україні вже склали та погодили графіки відключень світла. У відомстві зазначили, що графіки складені на випадок масштабного обстрілу критичної інфраструктури росіянами.



Минулого року все було несподівано і їх доводилось робити нашвидкоруч. Зараз вони складені завчасно. Світлана Грінчук – заступник міністра енергетики в ефірі телемарафону розповіла, що поки їх введення точно не планується.

Умови, за яких можуть ввести графіки

Відключення світла можуть розпочатися лише у тому випадку, коли після російського обстрілу будуть значні пошкодження енергетичної інфраструктури. Однак, якщо навіть буде виникати дефіцит, Україна зможе його покрити шляхом імпорту з сусідніх країн.

Також вона зазначила, що графіки вже розроблені для всіх регіонів України. Це було зроблено лише з одною метою – щоб уникнути неприємних ситуацій, які виникали минулої зими. За її словами, країна має бути готовою до всіх ситуацій. Черги відключень складені для справедливого розподілу електроенергії між споживачами.

На сьогодні, спостерігається дефіцит електроенергії, особливо у вечірні часи. Тому українців закликають економити на світлі та використанні електроприладів. Для економії електроенергії варто вимикати світло у кімнатах, яких не знаходитесь, після використання вимикати всі прилади.

Читайте також:  Гвалтують, люди лежать в калюжі крові: стало відомо про звірства силовиків у Білорусі (фото 18+)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.