facebook

Всіх жінок на фронт: в Раді готують революційні зміни

У законопроекті про зміни у мобілізації та рекрутингу опрацьовуються ініціативи, які зрівнюють права чоловіків та жінок у військовому обліку та службі у Збройних силах України.



Про це народний депутат України з фракції “Слуга народу” Маріанна Безугла написала у Facebook.

“Жінки ж мов “інакші” і не можна їх порівнювати! От хай чоловіки навчаться народжувати, тоді подивимось! І взагалі, це про право на життя! Шановні, а права чоловіків і цінність життя якась інша? У жінок залишиться унікальна відстрочка і право на звільнення – вагітність. Якщо вагітна – не мають право мобілізувати/можеш звільнитися. Але, водночас, декретну відпустку як право на відстрочку/звільнення плануємо надати як дружині, так і чоловіку на вибір”, – написала Безугла.

Вона додала, що до штурмовиків та інших бойових професій жінки можуть піти виключно добровільно. Також, за її словами, один із подружжя військовослужбовців, у яких є 1-2 дитини, матиме право на відстрочку або звільнення, а якщо дітей троє і більше, то обидва. За словами нардепа, у проекті зазначено, що якщо у службовця чоловіка народжується третя дитина, вона отримує право на звільнення.

Читайте також:  "Примусове вивезення жінок, літніх людей та дітей в Росію – це не інакше ніж захоплення заручників" - Арестович

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.