facebook

“Віднесла на вулицю в пакеті”: породіллі з Прикарпаття оголосили підозру через смерть немовляти

5 грудня тіло немовляти знайшов на своєму подвір’ї мешканець села Кропивник. Правоохоронці одразу розпочали кримінальне провадження. Невдовзі встановили особи матері та батька. Досудове розслідування триває.



Ювенальний поліцейський Калуського районного відділу поліції виявив породіллю під час дворового обходу в селі Кропивник. Лікарі підтвердили післяпологовий період. На обліку в медичному закладі жінка не перебувала. Свою вагітність від родичів вона приховувала, повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Співробітникам Управління карного розшуку в Івано-Франківській області жінка зізналася, що народила дитину самотужки ще наприкінці листопада за місцем проживання. Надалі новонароджену дитину помістила в поліетиленовий пакет та віднесла на вулицю.

В Івано-Франківській обласній прокуратурі повідомили, що жінка убила дитину умисно.

“Слідством встановлено, що підозрювана народила хлопчика в домашніх умовах та без медичної допомоги. Після пологів вона нанесла удари по голові новонародженого немовляти, спричинивши набряк головного мозку, крововилив та закриту черепно-мозкову травму, від яких він помер. Відтак, переконавшись, що хлопчик не подає ознак життя, поставила його в поліетиленовий пакет, винесла з будинку та викинула”, — йдеться у повідомленні.

Криміналісти Слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області, в ході проведення молекулярно-генетичного дослідження, вивели ДНК-профіль немовляти. А відтак встановили чоловічу стать дитини, підтвердили особу породіллі, а також встановили особу батька.

Правоохоронці призначили ряд експертиз.

Слідчі уже оголосили жінці про підозру за ч. 1 ст. 117 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів). Невдовзі суд обере міру запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Калуська окружна прокуратура.

Як раніше повідомляли “Вікна”, на Калущині знайшли тіло новонародженої дитини. Особу матері, яка нещодавно народила дитину, виявили співробітники ювенальної превенції Калуського відділу поліції. Нею виявилася 18-річна мешканка Кропивника.

Читайте також:  Ще зовсім молоденька: в мережі показали фото вбитої на Яворівському полігоні жінки-медика

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.