facebook

Мобілізація в Україні: повістки вручатимуть рекомендованими листами та електронною поштою

В Україні готують зміни до мобілізації. Стало відомо, що повістки військовозобов’язаним чоловікам вручатимуть рекомендованими листами та електронною поштою.



Мобілізація в Україні: повістки вручатимуть рекомендованими листами та електронною поштою – today.ua
Член профільного комітету, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський повідомив про підготовку законопроектів щодо прав і свобод військовослужбовців, а також військовозобов’язаних. Запропоновано зобов’язати чоловіків 18-60 років носити із собою документ про перебування на військовому обліку та пред’являти його на вимогу представників ТЦК. Також планується прописати можливість альтернативного вручення повісток:

“У законопроекті ми плануємо прописати можливість вручення повістки не лише особисто під розписку, а й через електронну пошту та рекомендованим листом. Тобто повідомлення про надходження рекомендованого листа надходить до поштової скриньки, а вже сам лист із повісткою повинні видати людині особисто в руки відповідними представниками поштових служб. Це так звана публічна повістка”.

Вказано, що в Україні практично відсутній електронний кабінет призовників та військовозобов’язаних, який містив би всі ідентифікаційні дані. Зміни законодавства дозволять запобігти ситуації, коли військовозобов’язані нібито не отримують повістки і цим ігнорують вимоги військкоматів.

Також запропоновано дозволити вручення повісток не лише співробітниками ТЦК, а й місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Вениславський зазначив, що майбутній законопроект на стадії завершення обробки і, можливо, його зареєструють до кінця поточного тижня.

Щодо претендентів на освіту, то право на відстрочку від служби не планують надавати студентам, які здобувають другу освіту за іншою спеціальністю. Однак таке право залишать тим, що після здобуття магістерського ступеня продовжує навчання в аспірантурі.

Федір Веніславський підкреслив, що влада не планує проводити переговори з російськими окупантами. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що війна в Україні закінчилася лише після повної деокупації всієї нашої території – з виходом на кордони 1991 року.

Читайте також:  Двом категоріям чоловіків в Україні будуть повторно вручати повістки: кого торкнеться

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.