facebook

Росія готує масований обстріл України: що відомо

Українців попередили про масований обстріл України. Названо дату, коли очікується атака ракетами та дронами з боку російських окупантів.



Росія готує масований обстріл України: що відомо даний момент – today.ua
Останні кілька місяців РФ зменшила кількість ракет, якими обстрілює нашу територію. Аналітики сходяться на думці, що рашисти збирають їх для завдання масованого удару. Причому вони можуть це зробити у День Збройних Сил України – 6 грудня. Це ще й День святого Миколая, який цього року відзначатимуть вже не 19 грудня.

Експерти вважають, що загарбники не просто збирають ракети, а відновлюють свій стратегічний запас, щоб зруйнувати українську енергосистему.

Президент Зеленський також натякнув на небезпеку. Він закликав українців берегти себе, а також активніше допомагати армії.

“Все здолаємо! І будь ласка, не забувайте зважати на сигнали повітряної тривоги. Особливо цими днями, особливо. Не варто легковажити”, – наголосив український лідер.

Спікер повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що в Росії зараз набагато менше ракет, причому більшу частину з них вдалося збити. А з дронами проблем немає, вони отримують їх із Ірану.

“Шахеди” покликані руйнувати об’єкти критичної інфраструктури, а також витрачати дорогі та дефіцитні ракети для західних систем ЗРК: Crotale, NASAMS, Iris-T.

“Потрібно нарощувати кількість тих засобів, які будуть раціональними для збивання БПЛА. На сьогоднішній день найкраще в цьому себе показує Gepard – це за співвідношенням витрат та ефективності. Але і він має обмежений радіус дії – 4,5 км для збитня наземними снарядами. Тому їх потрібно більше – і самих Gepard, та їхніх аналогів”, – пояснив Ігнат.

Стало відомо, що в Україні не оголошуватимуть повітряну тривогу під час зльоту рашистського МІГ. Але для цього ЗСУ треба переконатися, що літак летить порожнім, а не несе “Кинжал”. Не завжди вдається перевірити.

Читайте також:  РФ однією ракетою вбила три покоління сім'ї в Умані (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook