facebook

Що робити, якщо учні цькують вчителя: пояснення міністра Лісового

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий розповів, що якщо учні зривають урок і починають цькувати вчителя, то педагог повинен зупинити навчальний процес та звернутися до адміністрації школи.



За словами очільника відомства, у таких випадках потрібно задіяти медіацію освітнього закладу.

Про це міністр освіти розповів в ефірі Сніданку з 1+1. Він також підкреслив важливість збереження педагогом контролю над власними емоціями.

“Якщо ситуація виходить з-під контролю педагога, і він розуміє, що далі не може впливати на клас, то, безумовно, він має зупинити урок і звернутися до адміністрації школи, задіяти медіацію”, – сказав Лісовий.

Він також додав, що вчителі мають володіти практиками самоконтролю, аби першочергово допомогти собі самостійно у таких ситуаціях. Або ж, якщо у закладі освіти є психолог, то звернутися за допомогою до нього.

“Підлітки відчувають на себе так само великий тиск, так само виснажені можуть бути вчителі, ми можемо це все розуміти. Зберігати контроль над своїми емоціями – це найперше і найголовніше. Звичайно, треба володіти практиками самоконтролю, врівноваження себе самого. Це перший такий навик, яким повинен володіти педагог, особливо зараз, під час війни, коли є загальний рівень психологічного виснаження від тривог, від постійного тиску інформаційного поля”, – підкреслив Лісовий.

Читайте також:  В університетах та інших вишах вводять обов'язкові щеплення від коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.