facebook

Студенти готуйтеся: у Кабміні вирішили серйозно зіпсувати вам життя

Студентам хочуть скасовувати стипендію
Міністерство фінансів настоює на зменшенні ліміту студентів, які мають отримувати стипендії від держави.



Про це повідомляє народна депутатка Ніна Южаніна.

Наразі планується, що кількість студентів, які мають отримувати академічні стипендії, становитиме 40–45% фактичної кількості студентів денної форми навчання, що навчаються на бюджеті.

Проте у 2023 році фактична кількість студентів-стипендіатів вже зменшилася і становить 32%.

Представники Міністерства освіти і науки вказують, що обсяг студентів, які мають право на отримання стипендій, залежить від наявних коштів, відведених у державному бюджеті для виплати академічних стипендій.

За рахунок скорочення видатків державного бюджету за бюджетними програмами Міністерство фінансів настоює на подальшому зменшенні кількості студентів, які мають отримувати стипендії.

І це лише початок згортання соціальних програм, говорить Южаніна.

А заборгованість з виплати стипендій за 2023 рік вже становить понад 30 млн грн, такі дані озвучила народна депутатка.

Тим часом у Міністерстві освіти і науки вважають, що вирішення питання стипендіального забезпечення потребує ретельного підходу і відтермінування у часі, пише сайт osvita.ua.

“На думку Міністерства освіти і науки, будь-яке скорочення соціального захисту (а академічна стипендія, хоч і невелика, але стабільна фінансова підтримка зараз), може викликати негативну реакцію серед студентів та навіть у суспільстві”, – підкреслили представники відомства.

Читайте також:  У Запоріжжі видужала перша хвора на коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.