facebook

У Криму вирує шторм століття, 9-метрова хвиля поглинає все: стало відомо наступне місце призначення шторму

Крим цього недільного вечора опинився у владі могутньої стихії. У Чорному морі вирує шторм, якого не пам’ятають навіть старожили. Він досяг надзвичайної сили близько 9-ї години вечора. Розлючене море вийшло з берегів, а хвилі заввишки 9 метрів загрожують поглинути все на своєму шляху. Метеорологи вже знають, куди далі піде розлючена стихія.



Про те, що коїться в Криму, повідомляють численні Telegram-канали, а також офіційна влада окупованого півострова.

Як повідомляють кримські ЗМІ, там повністю перекрита траса Євпаторія-Саки. У самій Євпаторії російські надзвичайники евакуюють людей, чиї будинки розташовані неподалік від прибережної зони. Адже розлючене море вийшло з берегів та загрожує поглинути все на своєму шляху.

Подібної стихії не пригадують навіть кримські старожили. Втім, синоптики кажуть, що це – найсильніший шторм у Чорному морі за останні 100 років. Тобто недарма його вже нарекли штормом століття.

Але, відповідно до прогнозів, стихія в Криму ще набиратиме сили. Свого піку вона досягне приблизно опівночі. Отже, 9-метрові хвилі і вітер на швидкості 40 м/с можуть виявитись не рекордними. Їм на зміну прийдуть 10-метрові хвилі, а може й вищі.

Після опівночі шторм не вщухне, але почне трохи слабшати через те, що атмосферний фронт рушить із Криму на північ. Його шлях проляже вже суходолом через Лівобережну Україну і може навіть трохи зачепити українську столицю.

Далі шторм піде через північ України та прилеглі до нашої країни російські області на Москву. Російська столиця опиниться в епіцентрі стихії приблизно за 10-11 годин – на ранок понеділка (не можемо не порадіти за наших сусідів).

Читайте також:  До +40, грози та град: Синоптик Діденко дала прогноз погоди на вихідні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.