facebook

Коли і де чекати снігу та хуртовин в Україні: погляд синоптика

До України 26-27 листопада прийде активний циклон із південного заходу Європи. Подекуди очікуються сніг, ожеледиця та хуртовини.



Справжня зима йде до України. Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, де очікувати сніг і заметілі.

Про це вона написала у своєму Facebook.

“Циклони активні зазвичай не бешкетують довго на одній території – прибіг, понасипав, поналивав, пошарпав і пішов собі далі за межі України… Але це не означає, що треба ігнорувати такий прогноз погоди”, – наголосила синоптикиня.

За її словами, 26-27 листопада активний циклон із південного заходу Європи справді “вистрибне, як Пилип з конопель до нас” і принесе серйозне ускладнення погоди: сніг, мокрий сніг. На південному сході, ймовірніше, будуть дощі, в багатьох областях місцями сильні опади, хуртовини, ожеледиця, налипання мокрого снігу і навіть снігові замети.

Однак західні області такі бурхливі погодні події оминуть, там буде значно спокійніше.

Також у неділю і понеділок очікується сильний штормовий вітер. Вже від 25-го листопада вітер подує по всій Україні. Буде також дощити. На сході та в Дніпрі з районами – дощ та мокрий сніг. Невеликий мокрий сніг – на заході. На решті території – без опадів. Вночі в Україні 0-3 морозу, вдень +1+6 градусів.

У Києві в суботу без опадів. Вночі 0-2 морозу, вдень 0-2 тепла. Ускладнення погоди очікується в Києві ввечері 26-го листопада та 27-го листопада. Будуть сильні снігопади, хуртовини та штормовий вітер.

28-го листопада – відновлення синоптичного спокою. 29-го листопада – черговий циклон із опадами та вітром. 30-го листопада – припинення активності циклону, втихомирення. Від 1-го грудня – похолодання до морозів.

Читайте також:  Вихідними в Україні потеплішає до +16

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.