facebook

Українським школярам бесплатно роздадуть ноутбуки від ООН: хто може отримати

Українські школи отримали 29 тисяч нових ноутбуків ООН ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки. Стало відомо, хто з учнів може безкоштовно отримати пристрій для навчання.



Українським школярам бесплатно роздадуть ноутбуки від ООН: хто може отримати – today.ua
Ноутбуки передали українській стороні у листопаді. Глава представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Маммадзаде зазначив, що право на освіту має кожна дитина. Дитячий фонд ООН вирішив сприяти навчанню дітей, які мають обмежений доступ до формальної онлайн-освіти через закриття шкіл під час повномасштабної війни.

У МОН повідомили, що електроніку закупили та доставили за підтримки Євросоюзу, уряду Фінляндії, Німеччини, Японії та Республіки Корея, а також у рамках реалізації ініціативи “Технології для біженців” від Breakthrough Prize Foundation.

Хто отримає ноутбуки
Портативні комп’ютери призначені для школярів середнього та старшого віку з 10 областей України – Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Чернігівської, Сумської, Херсонської та Харківської. Ноутбуки не планують дарувати – їх видадуть для тимчасового користування.

Допомога призначена для:

дітей із ВПО;
учнів із інвалідністю;
дітей, позбавлених батьківського піклування;
дітей з малозабезпечених сімей;
дітей з інших уразливих категорій.
Пристрої розподілять серед навчальних закладів.

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий зазначив, що завдання влади – забезпечити дітей техніків для навчання там, де не можна навчатися очно через близькість до фронту чи відсутність у школі укриття.

За словами голови відомства, для таких школярів ноутбуки допоможуть отримати доступ до освіти, підтримки вчителів, а також спілкування з однолітками. Він назвав гаджет “однозначною інвестицією у щасливе майбутнє”.

Українським школярам бесплатно роздадуть ноутбуки від ООН: хто може отримати

За пріоритетами, визначеними МОН, протягом наступних трьох місяців планується доставити до прифронтових регіонів ще близько 40 тисяч ноутбуків.

Читайте також:  Дітям та їхнім батькам приготуватися: Через війну навчальний рік 2023/24 триватиме довше

Нагадаємо, що навесні в Україну доставили 10 тисяч ноутбуків для школярів середнього та старшого віку, а також 10 тисяч планшетів для учнів молодшої школи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.