facebook

Огляд погоди в Україні на цьому тижні: 20-26 листопада 2023 року

Погода в третій декаді місяця очікується нестійкою, з великою кількістю опадів, температурними коливаннями та переважанням циклонічної діяльності.



В атмосфері над Європою намітилися перехідні процеси, які призведуть до справжньої боротьби осені та зими на теренах нашої країни. З півночі та північного сходу Європи до нас надходитиме холодне повітря і паралельно з цим активізуються атмосферні фронти та знизиться атмосферний тиск. Наслідком такого сусідства різних за характеристиками повітряних мас стане випадання опадів у вигляді снігу та дощу по всій країні. У північних, центральних та східних регіонах сформується перший сніговий покрив, а температура в окремі дні опуститься до -14…-10 °С. Порівняно тепло залишиться на крайньому півдні, у Криму та на Закарпатті.

У понеділок, 20 листопада, на більшій частині України пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Сухо буде лише у Чернігівській, Київській, Житомирській та Черкаській областях. На Півночі Лівобережжя, а також на Поліссі очікується місцями сильний сніг, налипання мокрого снігу; на дорогах ожеледиця. Вітер північний, північно-східний, 7 – 12 м/с; у західній частині змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі -4…+3 °С, вдень -2…+3 °С.

У вівторок, 21 листопада, вночі у північно-східній частині країни сніг, вдень місцями невеликий сніг та мокрий сніг. На крайньому заході України невеликий дощ із мокрим снігом. На решті території без істотних опадів. На дорогах північних, східних та місцями західних областей ожеледиця. Вітер у західних областях змінних напрямків, 3 – 8 м/с; на решті території північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -7…-2 °С, вдень +2…-3 °С. У західних областях, у Криму та на півдні Одещини вночі 0…+5 °С, вдень +5…+10 °С.

Читайте також:  "Курс валют ошелешить всіх в Україні незабаром, експерти сказали про долар щось неймовірне": чого чекати в обмінниках

У середу, 22 листопада, у південних областях та Криму помірний, місцями значний дощ, у західних областях невеликий дощ із мокрим снігом. На решті території України без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря в північних та східних областях вночі -13…-8 °С, вдень -6…-1 °С. У західних та південних регіонах вночі 0…+5 °С, вдень +4…+9 °С. У центральній частині країни близько 0 °С.

У четвер, 23 листопада, істотних опадів не передбачається. Лише вночі та вранці у Криму та Приазов’ї дощ, місцями з мокрим снігом. Вітер у країні північно-західний, з переходом вдень на південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -7…-2 °С, вдень близько 0 °С. У північних та східних областях вночі -14…-9 °С, вдень -7…-2 °С.

У п’ятницю, 24 листопада, вночі у західних та північних областях, вдень у більшості регіонів пройдуть опади у вигляді дощу з мокрим снігом. Місцями налипання мокрого снігу, у Карпатах хуртовина. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі близько 0 °С, вдень +2…+7 °С. У східній частині вночі -10…-5 °С, вдень +3…-2 °С, на півдні країни вдень +6…+11 °С.

У суботу, 25 листопада, у південних та східних областях пройде дощ із мокрим снігом. У західних та північних регіонах місцями невеликий сніг та мокрий сніг. Вітер західної чверті, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +1…-4 °С, вдень +4…-1 °С. У південній половині вночі 0…+5 °С, вдень +3…+8 °С.

У неділю, 26 листопада, у східних областях дощ та мокрий сніг, на решті території України без істотних опадів. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі -5…0 °С, вдень +4…-1 °С.

Читайте також:  Мороз у 14°C: коли Україну засипле снігом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.