facebook

Долар та євро доведуть до стресу: Валютні біржі та банки суттєво оновили курси валют на четвер, 16 листопада

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 16 листопада, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 36,2643 гривень за 1 долар.

Курс євро наразі складає 39,3939 гривень за 1 євро.



Курс валют в банках на 16 листопада 2023 року
В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют в обмінках на 16 листопада 2023 року
Як бачимо, долар трохи впав на всіх рівнях: офіційному і «чорному». А от євро значно виріс, перевищивши офіційний показник в 39 гривень за євро, та обмінний в спеціалізованих фінансових установах – в 40 гривень.

Головний фактор таких коливань – це тактика НБУ щодо реалізації режиму так званої «керованої гнучкості». Дрібні курсові зміни на міжбанку є результатом потужних валютних інтервенцій, а значить, утримання балансу між попитом і пропозицією.

Єксперти припускають, що в цьому місяці на ринку цілком можливі помітніші курсові коливання, він може підніматися та падати, але не суттєво і не стрімко. А як буде відбуватися ціноутворення на валютному ринку на справді та які чинники на нього впливатимуть, читайте в щоденних новинах порталу «Стіна».

Читайте також:  Долари відмовляються приймати в обмінниках: яку валюту складно здати у 2023 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.