facebook

Зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна: вирішили долю миру та України

Президенти Китаю та США досягли низки домовленостей
У Сан-Франциско відбулася зустріч президента США Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна на полях саміту Азійсько-тихоокеанський економічного співробітництва. Про це повідомляє телеканал СNN.


Так, лідер Китаю Сі Цзіньпін наголосив, що Китай та США не можуть дозволити собі відвертатися один від одного. Він зазначив, що необхідно уникнути перетворення конкуренції на переважний тренд.

“Вважаю, що двосторонні відносини між США та КНР є “найважливішими” у світі”, – наголосив він.

Водночас Сі Цзіньпін визнав, що за останні десятиліття відносини між Китаєм та США “ніколи не були гладкими, але вони продовжують рухатися вперед”.

“Для двох таких великих країн, як Китай та США, відвернутися одна від одної – не варіант… Наша планета досить велика, щоб обидві країни могли досягти успіху”, – зазначив він.

У відповідь Джо Байден висловив честь приймати китайського лідера у США у своїй промові.

“Особисті зустрічі неможливо замінити… Пане президент, ми знаємо один одного вже давно. Ми не завжди погоджувалися, але наші зустрічі завжди були чесними, прямими та корисними”, – додав він.

Так, у ході переговорів лідери США та Китаю домовилися відновити комунікації між країнами, а також створити робочу групу боротьби з наркотиками. Тим часом співпраця зі штучного інтелекту та зміни клімату буде поглиблена.

Також Сі Цзіньпін зазначив, що питання Тайваню є “найважливішим і найчутливішим” для Кіта. Він закликав США утримуватись від підтримки острівної держави.

У ході дискусії також було порушено питання щодо ситуацій в Україні та Секторі Газа. Деталі поки не розкриваються, але відомо, що Байден закликав Сі Цзіньпіна утриматися від військової підтримки Росії.

Читайте також:  Передвиборчу свободівську бруківку ЄРЦ хоче повісити на плечі мешканців сусіднього будинку?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.