facebook

Будьте готові, ухилянти: тепер вас можуть ув’язнити за однією повісткою

Ухилянтів можуть посадити за неявку за однією повісткою.



В Україні продовжили військовий стан, а разом із ним і загальну мобілізацію. Трапляються випадки, коли після вручення повістки військовозобов’язаний так і не з’явився до ТЦК. Існує думка, що після вручення трьох повісток можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Чи це так, розповідає фахівець на своїй сторінці в ТікТок.

Адвокат повідомляє, якщо подивитися в Кодекс України про адміністративні правопорушення, то там можна побачити, що за неявку до ТЦК після вручення повістки після першої збільшується лише розмір штрафу.

Якщо подивитися в Кримінальний Кодекс, то за неявку навіть по одному порядку денному, військовозобов’язаного можуть притягнути до кримінальної відповідальності, наприклад, якщо це повістка на відправлення. Ніде не зазначено, що необхідно не з’явитися за трьома повістками.

Таким чином, якщо це повістка для уточнення даних, то можна хоч десять разів сплачувати штраф, який буде щоразу вищий. Якщо ж це повістка на відправлення, то достатньо буде лише одного такого порядку денного, аби особу притягнули до кримінальної відповідальності.

Читайте також:  У боях за Бахмут загинув замкомандира роти батальйону "Свобода" Нацгвардії Олександр Поліщук

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.