facebook

Підвищення зарплат: скільки отримуватимуть вчителі у 2024 році

У державному бюджеті на 2024 рік передбачено підвищення зарплати працівникам освітньої сфери.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.


За його словами, на освітню сферу виділено 179 млрд грн, що на 15% більше, ніж у 2023 році.

Закладаємо в бюджет зростання зарплат вчителів. Загалом виплати педагогам наступного року зростуть на 21%, – повідомив Денис Шмигаль.

Таким чином, у 2024 році середньомісячна розрахункова заробітна плата вчителя вищої категорії збільшиться з 14,4 тис. грн до 17,4 тис. грн.

Крім того, уряд виділив 2,5 млрд грн на облаштування укриттів, 1,5 млрд грн на продовження реформи Нової української школи (НУШ), 1,5 млрд грн на модернізацію шкільних їдалень, 1 млрд грн на нові шкільні автобуси.

Передбачаємо збільшення фінансування науки на 15%. Основний акцент – дослідження, пов’язані, зокрема, з розвитком нашого оборонно-промислового комплексу. Виділяємо загалом на це 9,4 млрд грн, – додав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, у другому кварталі 2023 року розмір середньомісячної зарплати зріс на 25% і становив 17 176 грн. Однак через повномасштабне вторгнення деякі українці зіткнулися з труднощами на роботі, які дійшли до суду. Про те, що стало причинами конфліктів між роботодавцями та працівниками, а також як війна вплинула на трудове законодавство розбирався Соцпортал.

Читайте також:  В освітній профспілці стурбовані дефіцитом вчителів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.