facebook

Всіх школярів попередили: НМТ-2024 буде проходити за системою 3+1

Особливості НМТ 2024
Згідно з новою схемою Національного мультипредметного тесту-2024, яку підтримали народні депутати 8 листопада, тест включатиме три обов’язкові предмети та один на вибір.


Про це повідомили у Мінреінтеграції.

Це визначено Законом № 10092 “Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року”, який був затверджений парламентаріями.

Обов’язковими предметами тесту залишаються українська мова, математика та історія України. Сесія тестування відбудеться протягом одного дня, з двома годинами виділеними на виконання завдань з української мови та математики, після чого буде коротка перерва, і ще дві години будуть призначені на історію України та обраний предмет.

Варто зазначити, що у 2024 році до предметів на вибір додали географія, якої не було минулого року.

Структура Національного мультипредметного тесту у 2024 році залишиться незмінною. Учні випускних класів можуть готуватися за минулорічними тестами, оскільки завдання тестів відповідатимуть програмі зовнішнього незалежного оцінювання, що залишається актуальною.

Міністерство реінтеграції також наголошує, що у 2024 році абітурієнти з тимчасово окупованих територій матимуть можливість вступити до українських вишів за умови співбесіди, не здавши Національний мультипредметний тест.

Читайте також:  В Україні можуть створити "Гвардію вчителів": що задумало МОН

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.