facebook

Заборона на мобільні телефони у школах: рішення МОН торкнеться всіх областей

У МОН ухвалили рішення про використання мобільних телефонів у школах
Цього навчального року у суспільстві знову виникли активні обговорення щодо використання мобільних телефонів у стінах школи. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов у Facebook поділився, яке рішення з цього приводу ухвалили в Міносвіти.



За словами омбудсмена, думки громадян розділилися: одні пропонували повністю заборонити використання мобільних телефонів у школі, інші розглядали можливість часткової заборони. У другому випадку, щоб діти переводили роботу смартфона у беззвучний режим, а також тримали гаджет у рюкзаку.

У батьківських спільнотах учасники виступали категорично проти заборон гаджетів у школі, адже коли у країні війна, смартфон є певним засобом безпеки. У разі, якщо станеться надзвичайна ситуація, дитина може швидко зв’язатися з батьками.

Тоді Управління освіти Львівської міської ради запропонувало врегулювати питання використання смартфонів у школах на розсуд освітніх закладів.

Зазначається, що питання використання смартфонів у школах складне. З одного боку, їх використання у освітніх цілях допомагає зробити уроки різноманітними, швидко зв’язатися з батьками у разі потреби, фіксувати факти порушення прав. Але з іншого боку, смартфон може відвертати увагу дитини від навчання, якщо використовувати його не за призначенням.

В результаті дискусій як педагоги, так і батьки школярів дійшли висновку, що заборона на використання смартфонів у школі нічого не дасть.

Необхідно у правовому полі розробити правила використання мобільних пристроїв, які прийматимуться всіма учасниками освітнього процесу.

Також цікавим є міжнародний досвід у цьому питанні, яке досліджували співробітники служби освітнього омбудсмена. Його далі розглянуть із юридичної точки зору та оцінять можливості застосування в Україні.

Читайте також:  Вчені виявили вид сексуальної орієнтації, який є лише в 10% людей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.