facebook

Увага! На замітку батькам: які пільги положені дітям військових

На які пільги мають право діти Захисників та Захисниць України
В Україні військовослужбовці та члени їх сімей мають право на ряд пільг від держави. Тепер відомо, якими пільгами можуть скористатися діти Захисників та Захисниць. Це передбачено в законі України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, пише видання Інформатор.


Згідно з цим документом, діти ветеранів АТО або ООС, а також учасників бойових дій та осіб з інвалідністю війни мають наступні пільги:

Оздоровлення та відпочинок для дітей, які брали участь у бойових діях.

Першочергове надання місць у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, а також у дитячих оздоровчих таборах у місцях проживання.

Безкоштовне харчування у школах для дітей, батьки яких загинули, зникли безвісти чи потрапили в полон.

Пільги на харчування коштом місцевого бюджету для дітей учасників бойових дій.

Важливо відзначити, що ці пільги діють до завершення навчання або до досягнення 23-річного віку дитини. Однак вони можуть бути скасовані, якщо студента відраховують з навчального закладу.

Якщо дитина військового навчається на денній формі в закладі вищої або професійно-технічної освіти, вона може мати право на соціальну стипендію або пільгові довгострокові кредити. Цю пільгу можуть отримати діти учасників бойових дій або осіб, що стали інвалідами через війну, а також діти, один з батьків яких загинув або зник безвісти під час Антитерористичної операції (АТО).

Також родичі захисників та захисниць можуть скористатися медичною допомогою у військових лікарнях, якщо вони не мають можливості отримати її у державних або муніципальних медичних установах свого місця проживання.

Для оформлення цих пільг потрібно мати наступні документи:

Свідоцтво про смерть (копія) або повідомлення про загибель особи.

Читайте також:  Розбився на очах у сім'ї: "смертельні" атракціони вбивають і калічать українців

Довідку про участь особи у заходах, необхідних для оборони України та захисту безпеки населення та інтересів держави через військову агресію рф проти України.

Постанову штатної військово-лікарської комісії відповідного військового формування, яка підтверджує причинний зв’язок захворювань, поранень, контузій, травм або каліцтв.

Якщо вам відмовили у наданні пільг, можна звернутися до органів соціального захисту населення за місцем проживання або до Державної служби у справах ветеранів війни із письмовим запитом на отримання пояснень причин відмови. За необхідності можна також звернутися до суду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.